Swing When You’re Winning – Sving DJ

Swing When You’re Winning – Sving DJ

Den tidligere Take That-stjernen, den eneste av de tidligere medlemmene i guttegruppa som har klart å etablere en suksessrik solokarriere, har lenge erklært seg sin hengivenhet for de gamle «croonerne», en arv etter farens musikkpreferanser.

På Swing When You’re Winning – unektelig en morsom tittel – kommer Robbie Williams med sine tolkninger av klassikere innen sjangeren. CDen inneholder bare én ny låt, åpningen I Will Talk And Hollywood Will Listen, en pompøst arrangert affære med humoristisk-pretensiøs tekst om Williams’ – som ble lansert som en fremtidig James Bond – mulige liv i den amerikanske drømmefabrikken.

Humoren er også tilstede på mange av låtene. Duetter med skuespillerne Jane Horrocks (Things), Jon Lovitz (Well, Did You Evah) og Rupert Everett (They Can’t Take That Away From Me), samt én med kompis Jonathan Wilkes (Me And My Shadow), har alle komiske innslag. Jeg flirte godt av påfunnene til Williams og hans forskjellige partnere. Kanskje det bare er meg?

Friskest er Williams sammen med Lovitz, som er amerikansk komiker, kjent fra Saturday Night Live, i en overraskende god versjon av sangduellen Well, Did You Evah. Duetten med Nicole Kidman, Something Stupid som ble fremført av Frank og Nancy Sinatra på sekstitallet, er også brukbar, og sørget dessuten for ekstra oppmerksomhet for prosjektet på grunn av en vågal video.

Musikken Williams tolker er fantastisk. Tidløse klassikere som virkelig fortjener en renessanse, og utvalget popstjernen har gjort er det ingenting å utsette på.

Williams gjør et hederlig forsøk på mesterverkene, men dessverre har han ikke talentet til udødelige stjerner som Frank Sinatra, Bing Crosby, Dean Martin og Nat King Cole. Det visste man forsåvidt fra før. Men hør på It Was A Very Good Year, hvor Williams åpner låten før en nyrestaurert Sinatra kommer inn, og du får en anelse om hvilken kvalitetsforskjell det er snakk om. Låta avslører Williams så det holder.

Han skal ha takk for å bringe denne musikken til det unge, platekjøpende publikum. Så får man håpe at de også oppdager originalene. Da har Williams vært en sann musikkmisjonær.

Stian Skaar

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.