Småproblematisk releasekonsert

Småproblematisk releasekonsert

EMMERHOFF & THE MELANCHOLY BABIES
Garage, Bergen, fredag 1. mars 2002

I tillegg har de etterhvert markert seg som et meget habilt og bra liveband, men overraskende nok var det tross dette god plass i lokalet denne kvelden. Om det skyldtes Pøbelveldet på Uken, Mikal Telles Dugnad på USF Verftet, eller Spellemannsprisen vites ikke, men vi som hadde tatt turen til Garage stilte til gjengjeld med skyhøye forventninger etter den geniale utgivelsen.

Ikke helt dagen
Etter trivelig oppvarming fra Muzzlewhite dukket sjefen Gunnar Emmerhoff opp i stilig dress og fancy mikrofonstativ i beste 16 Horsepower-stil. Som seg hør og bør var hovedparten av materialet hentet fra ferske Loosebox, men også de beste låtene fra forgjengeren Viva Revenge, deriblant Last Man og Eraser sto på repertoaret.

Men dessverre hadde ikke Emmerhoff helt dagen denne fredagen. Lyden var til tider dårlig, noe som førte til at låtene fra Loosebox ikke ble presentert like overbevisende som på albumet. De geniale detaljene som preger Loosebox hadde en tendens til å forsvinne i det til tider svært kraftige lydbildet. I tillegg fikk vi kun ett ekstranummer, og kanonlåten Viva Revenge fra fjorårets Vengeance EP var skuffende nok utelatt denne gangen.

Det var for all del ingen dårlig konsert, men vi har sett Emmerhoff & The Melancholy Babies betydelig bedre før. Etter en litt treg start tok konserten seg betraktelig opp mot slutten, og publikum virket å være relativt godt fornøyde med kvintettens innsats.


Dyktige musikere
Til tross for småproblemer underveis gjorde bandet en god jobb. De er svært dyktige musikere, og sørger også for at det aldri blir i kjedelig på en Emmerhoffkonsert. Gunnar Emmerhoff står fram som en meget sterk frontfigur, og har i tillegg en stemme som passer suverent inn i det dystre musikalske landskapet, mens bandets tre gitarer overlapper hverandre bra uten å lage for mye støy.

Er du forøvrig i Bergen og interessert i å oppleve et helakustisk Emmerhoff, bør du ta turen til Logen Bar søndag 17. mars. Det blir nok en ganske annen konsertopplevelse enn denne, men jeg har en følelse av at det konseptet vil kunne passe dette bandet utmerket.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.