Sons Of Northern Darkness – Ren maktdemonstrasjon

Sons Of Northern Darkness – Ren maktdemonstrasjon

Det er så inderlig herlig å høre en svartmetallplate som ikke er overøst av voldsomme synthpartier. Her er det fete rett-i-trynet-riff som teller, og det gjennomføres på et imponerende vis. Immortal-frontmann Abbath lirer av seg det ene mesterriffet etter det andre og allerede på åpningslåten One By One hører vi at låtsnekringen er bedre enn noensinne.

Tittellåten Sons Of Northern Darkness ruller videre i samme spor, mens Tyrants roer det hele ned og skaper en suveren, skummel atmosfære. Demonium kunne like gjerne vært hentet fra en Bathory-plate fra åttitallet, mens avslutningssporet Beyond The North Waves summerer det hele opp på majestetisk vis i løpet av et åtte minutter langt mesterverk.

Man trenger faktisk ikke å være black metal-entusiast for å sette pris på dette albumet. For Immortal makter kunststykket å blande inn en solid mengde streit hardrock. Som en hvilken som helst rocker vil digge. Det er fortsatt tidlig på året, men kommer det en bedre metallplate enn dette i løpet de resterende månedene vil denne anmelder bli sinnsykt overrasket!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.