They Will Return – Mer finsk metall

They Will Return – Mer finsk metall

Og Kalmah innfrir plenty. På deres andre album, They Will Return, finner man det meste en gammel metallfan kan ønske seg: Orgelsynth, superraske harmoniske gitarsoloer og solide riff. Problemet er bare at bandet har litt for lite særpreg til å virkelig gjøre seg bemerket.

Visst er det kult å høre på halsbrekkende soloer, men bandet har fortsatt en del å hente på selve låtsnekringen. Et par spor skiller seg likevel ut som mer eller mindre suverene. Principle Hero er et eksempel på dette. Låten setter av gårde i en vanvittig fart og inneholder noen imponerende temposkifter og eksepsjonelle synthpartier.

Ellers er åpningslåten Hollow Heart, samt avslutningsnummeret My Nation to låter som løfter utgivelsen til et bra nivå. Dessverre holder ikke alt materialet like god standard, og det blir en del repetisjonsøvinger utover i albumet.

Det virker som om oppfinnsomheten ikke er helt på topp i Finland for tiden, men man må huske på at disse gruppene fortsatt er svært unge. På sikt har de et enormt potensiale. Litt sterkere melodilinjer og litt mindre gitarrunking tror jeg vil gjøre susen.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.