Kid Of Today, Man Of Tomorrow – Over Becken littegrann

Kid Of Today, Man Of Tomorrow – Over Becken littegrann

Beck og Pavement. Inspirasjonskildene er uomtvistelige hos 20 år gamle Stockhaus, som er svensk, men bor i Bergen. Karen fikk vist seg fram under by:Larm i Kristiansand, og forventningene til debutplata ble skrudd ytterligere i været.

Vi hadde et håp om at han ikke har falt for fristelsen til å bli for strømlinjeformet. Våre bønner er hørt. Her dyrkes skranglerocken til fulle. Tekstene er passe slacker-vennlige og det låter befriende ukommersielt og upolert.

Samtidig skrur Stockhaus ut fire skeive killere – på rad. Først fengende Knock On Wood, som stiger og stiger i intensitet. Så suggererende Underdog, skivas beste låt, og med et refreng som sitter i hjernebarken. Låta imponerte da fjorårets Underdog EP kom. Naked Assault er slentrende melodiøs som en sjarmør som ikke vet at damene liker ham. Diapers er skakt allsangvennlig, og det lukter Pavement lang vei. Sjarmerende Artificial Missions er en femte godlåt.

Disse låtene, hvor han krysser elementer fra Pavement med Beck-påfunn, funker desidert best. Men de hadde ikke vært like sjarmerende uten det tydelige lo-fi-preget. La det være slik også i fortsettelsen, om vi må få be.

I enkelte låter blir det likevel i meste laget med skrangling. Som for eksempel i de mer ustrukturerte og støyende St.Udio Studio og Pre-Teen Dream. Mye vrengte gitarer, vill tromming og blåhvit støy á la Ween fra roterommet.

Selv om melodiene er der, dersom man gir låtene litt tid, hadde en liten dose – unnskyld bruken av ordet – polering gjort susen. Som debutplate er Kid Of Today, Man Of Tomorrow likevel flott. Stockhaus er definitivt en mann for morgendagen.

Dag Yngve Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.