Frokost På Kafé – Sommer på CD

Frokost På Kafé – Sommer på CD

Det burde de ikke være, dette er flinke gutter! Svein Olav Hyttebakk, Odd Erik Ognedal og Jon Konrad Strøm lager musikk som har klare forbindelser til latino, fusion og jazz. Til tider kan vi høre innflytelse fra Steely Dan, som de forøvrig har blitt sammenlignet med, men dette er ikke gjennomgående. De har funnet sin helt egen stil som blir spesielt original siden de synger på kav rogalandsdialekt.

Ved første gjennomspilling virket denne stilen fremmed. Kontrasten mellom lavmælt latino / jazz og dialektbruken er påfallende, men etter hvert glir denne platen inn under huden og blir værende.

Frokost På Kafé er en en samleplate med tretten av bandets beste låter, hvorav to er helt nye. Tekstene deres er enkle og umiddelbare med et ungdommelig, nesten naivistisk preg. Her er mye sjarm og humor, men også melankoli og nostalgi. Øyeblikksopplevelsene og reaksjonene som beskrives er umiddelbare og lette å kjenne seg igjen i. Det musikalske er det absolutt ingenting å utsette på. Lydbildet er komplett og varierende. Hvis man absolutt skal trekke fram noen favorittspor, tror jeg det må bli Ikkje Vekk Meg Når Du Går og Cinema Paradiso.

Frokost På Kafé anbefales til sommer-vorspiel, late formiddager med aviser og kaffe, i bilen, i båten eller på stranden. Den er en gledelig akustisk overraskelse som bør bli sommerens landeplage!

«Kjekke plata med møkje godt humør».

Anne Dahle

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.