«Shake Hands With Shorty» – Lovende bluesdebut

«Shake Hands With Shorty» – Lovende bluesdebut

Kjernen i North Mississippi Allstars er brødrene Luther og Cody Dickinson. Sammen med bassist Chris Chew og en hel bunke gjesteartister har de tatt for seg ti coverlåter, deriblant tre av R.L. Burnside og fire av Fred McDowell. Det er kanskje drøyt å kalle seg Allstars når man er platedebutanter, men det virker ikke som gutta mangler tro på egne ferdigheter. Dessuten er ikke Luther og Cody noen noviser i dette gamet, de har tidligere bl.a samarbeidet med Beck og The Replacements.

Dette er elektrisk bluesrock, med elementer av både country, cajun og funk. Og på sitt beste er Shake Hands With Shorty ei sprek plate, det humper veldig avgårde i for eksempel Goin’ Down South og All Night Long. Allikevel kunne jeg ønske at North Mississippi Allstars tråkket til litt hardere. En litt mer fandenivoldsk gi-faen holdning hadde gjort denne plata godt. Dette har jo deres åndsfrender i Jon Spencer Blues Explosion lyktes godt med. (Blues Explosion samarbeidet jo nettopp med R.L. Burnside for noen år siden.)

Men allikevel er dette et vellykket debutalbum, så dersom du skal kjøpe ett bluesalbum i år, ser jeg ingen grunn til at du ikke skal velge dette.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.