Dreams Of Endless War – På god vei

Dreams Of Endless War – På god vei

For Norther grenser til tider til ren plagiat, med de erketypiske duellene mellom gitar og synth og karakteristiske vokal. Spørsmålet er om det egentlig spiller noen rolle at dette kunne vært hentet fra et hvilket som helst Bodom-album. Etter mye for- og imot er konklusjonen at det høres fett ut samme faen.

Med tanke på at samtlige bandmedlemmer er født på åttitallet, er utgivelsen intet mindre enn imponerende. Likevel er Dreams Of Endless War ikke fullt så bra gjennomført som for eksempel Bodoms Hatebreeder eller Follow The Reaper. Gitarsoloene blir litt tamme og ustabile i forhold, og det hele mangler variasjon.

Dreams Of Endless War inneholder forøvrig en coverversjon av Europes udødelige klassiker(!) The Final Countdown. Det eneste som skiller Northers versjon fra originalen er Pete Lindroos grimme vokal, ellers er den dønn lik. Noe som sikkert er sikkert morsomt live, men på plate faller det dessverre litt i fisk.

Ellers er det ikke stort mer å utsette på dette albumet. Gir man Norther et par år til på baken, er sjansen stor for at de vil nå nivået til deres mer rutinerte landsmenn i Children Of Bodom, Nightwish, Stratovarius og Kalmah.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.