My Bad – Snill og dansbar dancehall

My Bad – Snill og dansbar dancehall

Rytmeprodusent Dave Kelly har gjennom alle år vært en viktig person i dancehallscenen på Jamaica, både som produsent og som promotør. Han har i de siste årene vært med på å pushe flere jamaicanske dancehallartister på det amerikanske markedet, blant annet Beenie Man, Shaggy og Sean Paul. Derfor er det ikke akkurat en overraskelse at han også her spiller en sentral rolle både som produsent og promotør.

Han åpner plata med to fine spor, Story Of My Life og My Bad, som begge kler Rayvons stemme godt. For det skal han ha: Rayvon har faktisk en ganske flott stemme som ikke akkurat kom frem på de låtene han gjorde med Shaggy. Det fortsetter med flere flotte og smoochy dancehallåter, som spesielt er rettet mot damene og dansegulvet. Spesielt godt ut kommer Chronic (On The Innside), som for øvrig er produsert av Christopher Birch.

Shaggy dukker dessverre(!) opp i låta 2-Way og ødelegger et ellers ganske så fint bidrag. Rytmen i seg selv bærer et minimalistisk preg samtidig som den er både fengende og svært så dansbar. Bare synd at Shaggy som sagt ruinerer den. På In The Wintertime har produsenten tatt i bruk deler av et velkjent og velbrukt sample fra Syl Johnsons Is It Because I’m Black.

My Bad er et ganske så fint album i grenselandet mellom dancehall og R’n’B. Plata er absolutt rettet mot dansegulvet, og kanskje spesielt mot den kvinnelige andelen av publikum. Det kan imidlertid lett bli litt for «cheesy» i blant, men dette ødelegger ikke totalinntrykket av plata.

Så hvis en liker enkel og soft dancehall er My Bad faktisk et ganske så fint album som gjerne kan sjekkes ut.

Ivar Heggheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.