Para Ti / Rock & Juan – Primitiv svensk hip hop-patrulje

Para Ti / Rock & Juan – Primitiv svensk hip hop-patrulje

Med bakgrunn fra Chile og Bolivia har de unge Malmøbaserte rapperne på sin andre singel puttet Beatnuts anno1998 og Latin Kings i en klinisk, steril lunsjboks. Advance Patrol har byttet ut plater og sampler med dyr datamaskin, og henholdsvis underholdning med resirkulerte konsepter, og samfunnsengasjement med pubertal apati og kynisme. Med andre ord – de har byttet ut to quesadillas med syrlig, hjemmelagd guacemole og chunky salsa med en meny fra Taco Bell.

Likheten til nevnte band er å finne i den verbale leveransen og spanske aksenten til Gonza Blattenskånska, Magyver Juan og Rock-A-Spot. De flyter rimelig OK, stort sett på engelsk, tidvis på spansk og svensk. Tekstmessig er ting som antydet. Med noen år i livets knallharde skole i en svensk drabantby kan vi kanskje i fremtiden unngå tekstlinjer som «Spittin’ .. like tornados, I like jalapenos» eller «Amsterdam like no hash, it ain’t happening».

Den tidstypiske, statiske og syntetiske trommeprogrammering til Masse, lillebroren til Salla og Chepe fra nevnte Latin Kings, ligger under like konvensjonsbetente pianoloops. Popappellen er umiddelbart merkbar, men Para Ti og Rock & Juan unngår likevel å fenge, både som pop og hip hop-låter.

Advance Patrol fungerer som et godt eksempel på den selsomme trenden de selv er et produkt av. De er herunder mer offer enn bøddel i sin behandling av rapmusikk.

Det skal sies at denne anmelderen ikke er noen stor fan av verken svensk eller spansk rap, jeg skjønner heller ikke spansk. Når det gjelder engelskspråklig rap med svenske artister kan jeg derimot på det varmeste anbefale Double Deez’ EP Swedish Ish, med gjesteopptreden av freestyler og poetry slammer Sage Francis.

Jakob Fagerhus Okkenhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.