Neon: Kommando – Midlertidig tilfredsstillelse

Neon: Kommando – Midlertidig tilfredsstillelse

I plateform har publikum imidlertid ha måttet smøre seg med tålmodighet for å svinge seg til Surferosas smittende rytmer. Helt fram til nå. Neon: Kommando er ikke gruppens egentlige debut, men likevel deres første utgivelse med full distribusjon. Debut-EP-en From Russia With Love dukket opp i vår, men ble bare trykket opp i et begrenset opplag.

Gjennom hele forsommeren, og nå nylig, har Surferosa tilsynelatende vært en hett navn på «alles» lepper. Ikke minst takket være intens turnevirksomhet. Men også fordi at to av bandets låter, Disco Love og Lucky Lipstick, begge har hatt full rotasjon på NRK Petre i lang tid. Begge er naturligvis inkludert på Neon: Kommando. To andre spor som er finnes her er Long Lust og Thrashpop, begge foreviget gjennom opptak gjort under Øyafestivalen i begynnelsen av august. Foruten den aktive frontfiguren Mariann (Thomassen) og det hektiske turneprogrammet gruppen har lagt bak seg, er det først og fremst to førstnevnte enkeltsporene som har fått publikum til å fatte interesse for bandet.

Surferosa flørter med sytti- og åttitallets poppunk og new wave, hvor referansene til band som Blondie og The B-52’s kan synes mest opplagte. Det er likevel ikke et helt rettferdig stempel på et band som ellers er i besittelse av nok særpreg og identitet til å kunne ta innersvingen på hvem det skal være av folk som i dag opererer under den noe mer lystige forgreningen av eksentrisk popunk.

Neon: Kommando er kanskje mer enn noe gitt ut for å tilfredsstille fansen som i lang tid har etterlyst Surferosa på plate. For til tross for at det ikke er særlig mye nytt å spore her bortsett fra sistesporet Elastic Diamonds (for de som har fulgt litt med i hvert fall), fungerer denne utgivelsen mest som et dokument på Surferosas første virkelig store år.

Inntil et helt album foreligger utpå nyåret, fungerer dette også som en fin innføring til et band vi utvilsomt kan glede oss til å høre mye mer av i tiden fremover.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.