Lorraine – Mektig overbevisende

Lorraine – Mektig overbevisende

Lorraine slippes i likhet med Poor Rich Ones og Sister Sonny på Rec 90. Og det merkes. Dette plateselskapet har med tiden fått et rykte for å gi ut noe av det mest interessante man kan oppdrive for den som vil høre moderne norsk kvalitetsrock. Akkurat som Tellé har fått det med elektronikaen.

Lorraine slekter også på sine labelkolleger musikalsk sett. Man trenger ikke være ekstremt bevandret for å høre at her kan trekkes linjer til Sister Sonny (den senere perioden), men også til Placebo, Zuma og Corvine. Om dette er bevisst fra bandets side er en annen sak, men det er uansett flott å høre.

Lorraine har fra før av gitt ut en syvtommers vinyl i begrenset opplag, og snart kommer en til. Hvis noen får tak på disse er man heldig, for de kan være stilige å ha for ettertiden.

Lorraine kommer forhåpentligvis til å bli større enn hva tilfellet er nå. For med denne EP-en bak seg fortjener de i aller høyeste grad en del oppmerksomhet. Tidligere nevnte Twenty Years Under Water, Lovesong For An Ugly Girl, Sold Out og sistesporet Echoes, vitner samlet om at vi her har å gjøre med musikere med sans for gode melodier, tette stemninger og gjennomført stilig arrangement.

Selv om Lorraine nok kan ligne på flere andre, er de likevel unike og selvstendige i musikken. Mye av dette skyldes vokalist Ole Gunnar Gundersen som med sin syngestil havner i klasse med Alex fra Zuma og Pedro fra Sister Sonny (ironisk nok).

Et tips: Merk deg navnet Lorraine. Skaff deg denne Lorraine EP og si at du var med på å oppdage dem i starten.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.