Nok en suveren opptreden

Nok en suveren opptreden

Det Akademiske Kvarter, Fredag 28. februar, 2003

Av en eller annen merkelig grunn har det har nemlig vist seg at begge av Edwards’ bandprosjekter sliter med oppslutningen i USA i forhold til i Europa. Derfor består Woven Hands vårturne nesten utelukkende av europeiske byer. Etter å ha opplevd mannen disse tre siste gangene, er det nærliggende å konstatere at Edwards sannsynligvis aldri leverer en dårlig konsert.

Det var i hvert fall tilfellet på Kvarteret fredag kveld. Forrige gang bandet var i Bergen ble konserten avholdt på Garage, noe som viste seg å være et aldri så lite feilgrep. Du måtte nemlig være over 190 centimeter høy for å kunne skimte barten til Edwards. Bandet hadde plassert seg på byens laveste stoler, og når Garagescenen i utgangspunktet er for lav var det umulig å få med seg hva som foregikk med mindre man sto på første rad. Denne gangen var konserten flyttet til Det Akademiske Kvarter noen meter bort i gaten. Det var et sjakktrekk.

Mystisk karakter
Det er noe fascinerende mystisk med denne merkelige karakteren fra Colorado. Hele konserten ble gjennomført med øynene lukket, med unntak av et par sekunder der man fikk følelsen av å bli stirret i senk så man nesten gikk i bakken. Resten av bandet virket like innadvendte som hovedpersonen selv. Tiden kastes ikke bort på tull og tøys mellom låtene, og Edwards’ karakteristiske «Thanks for clappin'» og «God bless you» var vel det eneste som ble sagt i løpet av den vel halvannen timen konserten varte.Fotograf: Paul Nordal

Selv om hovedfokus naturligvis lå på Woven Hands to utgivelser, Woven Hand (2002) og den helt ferske Blush Music (2003), ble det også tid til et par perler fra Sixteen Horsepowers mesterverk Secret South (2000). Wayfaring Stranger og Straw Foot ble presentert i helakustisk form av Edwards alene. David Eugenes sideprosjekt holder en noe mer lavmælt profil enn Sixteen Horsepower, men bandet viste likevel at de er eksepsjonelle musikere og at de har trøkk i massevis. Spesielt Arrowhead og ekstranummeret Your Russia var blant konsertens høydepunkter.

Lot seg ikke skremme
Det viste seg for øvrig at det bergenske publikum ikke hadde latt seg skremme av fjorårets konsert på Garage. Vel 250 publikummere hadde tatt turen til Kvarteret, og de fikk solid valuta for de 170 kronene inngangsbilletten kostet. Etter to Woven Hand konserter på rappen får vi nå håpe på at Edwards velger å ta med seg resten av gjengen i Sixteen Horsepower neste gang han tar turen innom Norge.

Foto: S2 / Glitterhouse Records / Paul A. Nordal (arkiv)

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.