If It Had Been Up To Me – Godt indiehåndverk

Denne anmeldelsen kommer lovlig sent, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. [ichabo] stammer fra diverse band fra Vestfold, og deres indiepop er like mye inspirert av den amerikanske siden av genren som av den engelske. Bortsett fra en noe knøvlete vokal, så er det faktisk ganske så bra.

Med et låtantall på sju, er If It Had Been Up To Me like mye et minialbum som en EP, uten at flisespikkeriet dermed skal ta overhånd. Det som er sikkert er at disse gutta kan å snekre sammen et godt sound. De lyder med andre ord bra. Litt Sebadoh, litt Pavement. Ikke altfor melodiøst, men ikke helt uten melodiske linjer som sitter bra i øret.

Men undertegnede blir litt distrahert av vokalen som riktignok synges bra, men med en engelsk som virker dårlig uttalt og som samtidig liker langt framme i miksen. Det er muligens en bagatell, men det er nok til at i hvert fall Panoramas mann faller noe i fra.

Utover det har [ichabo] laget syv låter som verken begeistrer eller irriterer, men som har flotte fuzzgitarer; hør bare på Ipo. Jevnt over solide låter. Med andre ord: Godt håndverk.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.