Beauty-Fuel – Energisk skranglepop

Beauty-Fuel – Energisk skranglepop

Fredrikstadbandet The Royal Pimps har gitt ut sin andre demo. Med sine syv spor er Beauty-Fuel en utvidet EP eller et minialbum, alt etter hvordan man ser på det.

Beauty-Fuel er på ingen måte et oppsiktsvekkende musikalsk verk, men likevel har mange av de syv sangene her stor appell. Bandet spiller tøff og energisk rock, med mange elementer fra skranglete, melodiøs pop. Det første som slo meg var at de kunne minne litt om undergrunnsheltene i Astroburger, bare med litt skarpere kanter.

Det er sjelden The Royal Pimps er spesielt bra hva låtkvalitet angår, men Beauty-Fuel er likevel en helt grei utgivelse. De beste sporene her er kanskje Selfdestructive Kiss og Crystal Heart, som begge er fengende og godt arrangerte poplåter.

Keyboardist Jamie bidrar også med litt kvinnelig vokal på enkelte av sporene, noe som kler lydbildet godt. Ellers bærer hele utgivelsen et umiskjennelig demopreg, noe som i og for seg er greit for denne typen musikk.

Jeg syntes også at coveret på denne CD-en i utgangspunktet er helt greit. Men det var før jeg snudde det og så baksida. Det er kanskje noe av det mest tullete jeg har sett på en plate. Der finner vi et bilde av bandet i positurer så teatralske og latterlige at jeg etter en stund håpet meningen var å gjøre narr av image-tunge gothband! Dessverre har jeg mistanke om at så ikke er tilfelle. Det var så ille at jeg virkelig gruet meg til å sette på plata. Derfor var det jo en hyggelig opplevelse at bandet høres mye bedre ut.

The Royal Pimps fortjener absolutt stempelet «unge og lovende». De hevder selv å ha store ambisjoner med musikken sin, og fortjener at mange låner øre til denne utgivelsen.

CD-en kan for øvrig bestilles direkte fra bandet på e-post: rpimp@online.no.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.