Denimrockere med attityde

Denimrockere med attityde

Bandnavnet The Bamboo Kids er hentet fra låta Straight To Hell av legendene i The Clash. Med dette i minnet kommer det kanskje ikke som noen overraskelse at nettopp denne gruppen er en av trioens største inspirasjonskilder.
– Men vi har også fått mye fra band som Stones, Ramones og Iggy Pop, forteller trioen som har spilt sammen i to år, men ennå ikke har fått platekontrakt i hjemlandet.
– Big Dipper gjør en kjempejobb med oss, og det vil med dette forhåpentligvis løsne hjemme også. Det er flere selskaper som prater med oss, men vi har ikke noe konkret ennå.

Ikke retrorockere
Å bli omtalt som et retroband er de skeptiske til.
– Vi ser ikke på oss som en del av noen retoscene, og går heller ikke inn for høres ut som et produkt fra 1966.
Selv om gruppen synes det er flatterende å bli sammenlignet med rock’n’roll-ikonet The Ramones, hevder de selv at de ikke er gode nok (ennå) til å kunne gjøre seg fortjent til den hedersbemerkelsen.
– Det er jo selvsagt morsomt, men vi har nok mislyktes i å ligne på Ramones, påstås det mens de ellers mener at platen er mer typisk New York i soundet enn retro.
For hvis de skal få si hva platen handler om er det å gå rundt i den overnevnte storbyens gater, ”getting horny”, drikke sprit og om det å ikke han noen jobb. Kort oppsummert: Den sunne sex, drugs & rock’n’roll-livsstilen som alle fedre er så glad i.

Om plateselskaper
Gruppen fremhever at hvis de ikke hadde blitt plukket opp av et plateselskap, ville de fortsatt ha sittet i et øvingslokale i det store eplet og laget musikk.
– Vi er egentlig lite kommersielt innstilt. Men kommer det et stort plateselskap som vil gi oss en masse penger for å lage musikken vår, så dropper vi ikke dem fordi de er så store. Vi har tross alt brukt livene våre på tilbe rockens superstjerner. Så å bli en selv ville vært veldig bra.

I år har de gitt over åtti konserter i forbindelse med en lang turne i Amerika.
– Mottakelsen vi har fått vært særdeles bra, og vi har blitt bedt om å komme tilbake alle steder vi har spilt, forteller bassist Vince Cecio.

Hva kan så publikum vente seg når de tar sats å spiller live i neste uke? Medlemmene i The Bamboo Kids mener at de stiller opp med fengede sanger, olabukser og en generelt bra rock’n’roll-gefül:
– Vi håper at det kommer mange mennesker som kan hoppe sammen med oss til låtene.
Dette ber gruppen om før de dytter i seg siste rest av scotchen de akkurat kjøpte.

Det du i alle fall kan se langt etter på konserten, er arrangementer som kan ligne på det de bassløse hippasrockerene i The White Stripes og Yeah Yeah Yeahs lirer av seg.
– Vi spiller god gammel dags rock, og skjønner derfor ikke stort av det disse gruppene uten bass driver med. Hvordan er det mulig å spillerhythm’n’blues uten bass? Slikt skønner vi faktisk ikke noe av!

John DEE på tirsdag
På tirsdag er det altså duket for en livedate med dette fine bandet, som etter all sannsynlighet kommer til å bli det neste store fra New York-scenen. Derfor; kast ikke bort en gylden mulighet til å se et lite band før det blir stort.

Møt derfor opp på John DEE, førstkommende tirsdag klokken 2100.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.