Lydverket bråker i gang høsten

Lydverket bråker i gang høsten

Oslo-bandet King Midas er igjen plateaktuelle, og tredjealbumet Romeo Turn har høstet godord fra en samlet musikkpresse. Et salgsmessig gjennombrudd kan følge. Men forrige gang de fem glamgutta så ut til å slå i gjennom, var det med nød og neppe at gruppa i det hele tatt overlevde. Dette prater de om førstkommende onsdag, mens rapperen 50 Cent skal fortelle hvordan en velutviklet nese for forretninger har ført han dit han er i dag.

Rock på landet
Programleder Siri Høstmælingen tar turen til Halden i sitt søken etter småbyer der det skjer noe på musikkfronten. Dette er første innslag i en fast serie som har fått navnet «Rock City», og skal vi tro Lydverket står flere småsteder for tur. Det var mest på åttitallet at Halden ble lagt merke til i musikksammenheng, med såpass forskjellige band og artister som Front Page, Henning Kvitnes og Ole I’Dole. Men også Zoom-vinnerne Camaros er med i dette innslaget.

I tillegg får vi en noe forsinket reportasje fra den svært anerkjente Sonar-festivalen i Barcelona, som tar for seg elektronisk samtidsmusikk. Denne gangen var et drøss av norske artister med på lasset, blant andre Jazzkammer, Sir Dupermann, Kim Hiorthøy og Jaga Jazzist. Reporter Yngvild Flikke forteller hvordan det gikk.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.