See The Morning In – Utmerket håndverk fra den britiske prærien

See The Morning In – Utmerket håndverk fra den britiske prærien

Det er ikke til å komme forbi: Dette bandet hadde ikke eksistert uten alt.country-band som The Jayhawks og Wilco. Brødrene Danny og Julian Wilson har selv sagt dette i flere intervjuer og trukket frem flere av denne sjangerens klassikere som sitt kildemateriale.

Men det skulle da også bare mangle. Det er alt over ti år siden The Jayhawks kom med sitt strålende andrealbum Hollywood Town Hall. Men dette gjør absolutt ingenting, for den musikken som mønstres frem av Wilsonbrødrene er smektende countryrock av godt merke.

Det er en rekke grep som man bør holde seg inne med hvis man skal lage countryrock. Dette gjelder vel sannsynligvis i de fleste musikalske leire, og er en kunnskap kommer Grand Drive til god nytte. See The Morning In er blitt en klassisk plate som like gjerne kunne blitt gitt ut i en annen tid. For albumet er tuftet på sekstitalets melodier. Hør bare på introen på You And I, som sniker seg inn under huden og fremkaller smilerynkene når refrenget gjør sin entré.

Det er ikke vanskelig å like Grand Drive. De har et godt grep om både instrumenter og melodier. Plata sitter umiddelbart godt i øret, men det er likevel noe som mangler for at resultatet holder helt til mål. De har for eksempel ikke den tidløsheten som preger Ryan Adams’ beste arbeid. Heller ikke den fritenkningen som gjennomsyrer platene til My Morning Jacket. Dermed blir dette en utgivelse for de av oss som allerede har kjennskap til sjangeren, og som kanskje ønsker noe nytt og trygt.

Dette er ikke et album for de som søker utfordringer og nyskapende løsninger. Det er derimot et produkt for tilhengere av klassisk countryrock med orgelsus og harmoniene fra arkivene til The Byrds og deres gode melodier. See The Morning In er for de late morgentimene før livet tar til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.