Midnight Prayer – Pur poplykke

Midnight Prayer – Pur poplykke

God popmusikk bidrar til å gjøre hverdagen lysere. I alle fall virker det sånn nå som høsten setter inn. Bad Cash Quartet byr igjen på ypperlig popmusikk av høy internasjonal klasse. På samme tid er det ikke vanskelig å høre hvor de fem ungguttene har sitt opphav. Det formelig lukter «Sverige» lang, lang vei av Midnight Prayer. Som i dette tilfellet ikke er negativt ment.

Som sine etter hvert så mange landsmenn før dem, sender også Bad Cash Quartet signaler som fester seg i hjerteroten hos den gemene lytter. Som med Kent, The Wannadies, Caesars Palace, Broder Daniel, Håkan Hellström, bob hund, Moneybrother, The Soundtrack Of Our Lives og en haug med andre vi kunne ha ramset opp her, omgir også denne gjengen seg med gripende og fengslende gode popmelodier. At gutta som utgjør bandet er unge av alder er også tydelig da deres ungdommelighet kommer tydelig frem i musikk såvel som i tekster.

Gruppens fascinasjon for god gammel punk gjør også sin entre på denne platen. Gjennom Nights Are Mine er det eksempelvis tydelig å høre at Bad Cash Quartet har vokst opp på mer enn svensk popmusikk. Referanser til fortidens forbilder, som eksempelvis Undertones, er her overveldende og samtid overbevisende levert av de fem unge musikerne.

Alt i alt er Midnight Prayer et finfint popalbum som føyer seg pent inn i rekken av overbevisende svenske utgivelser på denne fronten gjennom de siste årene. Det eneste som eventuelt trekker ned, er faren for å drukne i mengden av tilsvarende svenske band. Men er du glad i god svensk popmusikk, er også dette en sikker investering…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.