Down For Whatever – Sterk plate fra livehelter

Down For Whatever – Sterk plate fra livehelter

Helt siden Vue gav hovedstaden en opplæring i liveshow tidlig i september, har den nye platen til bandet vært sterkt i møtesett. Down For Whatever er en plate som gir akkurat det vi vil ha. Det vil noe sånt som rundt førti minutter med upretensiøs garasjerock – som bare blir bedre og bedre for hver gjennomhøring.

Faktisk vil undertegnede våge å påstå at Vue kanskje er det mest undervurderte rockband som er plateaktuelle denne høsten. Mens en samlet musikkpresse nå lenge har ventet i sitrede spenning på hva kjekkasene i en annen BMG-satsing; The Strokes, klarer å koke sammen, får klasseutgivelser som dette pinlig lite oppmerksomhet.

Og akkurat det er i grunnen litt rart når denne platen er blitt så god som den faktisk er! Gruppen klarer med overraskende stor eleganse å overføre intensiteten fra sine konsertopptredener over i studioformat. Låtenes uttrykksform varier fra det lett depressive, som i Prettyshapes, til den helt storslagne boogierocken som åpenbarer seg i Some Kids. For ikke å glemme den energiske perlen Frozen Juice, som er sterkt delaktig i å føye denne platen på listen over høstens heteste utgivelser.

Frontmann Rex John Shelverton fortsetter å sette seg selv på kartet som en ekstremt spennende vokalist. Han slentrer seg gjennom låtene, enten det er som viskende, syngende eller lett skrikende. Shelverton er det naturlige midtpunkt i gruppen, og har med sin karismatiske fremferd en stram kontroll på låtene til bandet.

Det vil med andre ord bli vanskelig å anbefale et godt rockalbum denne høsten uten å trekke frem Down For Whatever. Dette albumet er kort og godt en knakende god utgivelse som attpåtil er kjemisk fri for unødvendige innslag. Noe som skulle tilsi at den bør anskaffes med like stor selvfølgelighet som eksempelvis rykende ferske Room On Fire av og med The Strokes.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.