Lyst – Står opp fra de døde

Lyst – Står opp fra de døde

Dagens utgave av CC Cowboys teller kun Magnus Grønneberg og Agne Sæther fra originalbesetningen. Assistanse har de fått i erfarne Jørn Christensen (gitar) og Per Vestaby (bass). Vokalist og låtskriver Grønneberg har i løpet av seksårsperioden gitt ut to soloalbum (Helt Grønn og Wildenvey).

Det kan høres som om Lyst er en slags fortsettelse av Grønnebergs soloarbeid. Det er ikke den samme cowboyspruten som har gitt oss Død Manns Blues, Johnny Johnny, Harry, Tigergutt, Når Du Sover, Nå Kommer Jeg Og Tar Deg, Vill, Vakker Og Våt og Skolebrød I Storefri. Det nærmeste (og eneste?) man kommer disse landeplagene, er førstesporet- og platas første singel På En God Dag. En melodiøs og tiltalende låt av godt gammelt slag. De resterende låtene er mer beskjedne i sitt uttrykk, og er strengt tatt lite utfordrende.

Heldigvis skaper Grønneberg en metaforisk atmosfære det er vanskelig å snu ryggen til. Litt mindre anonym og autoritær enn før, men fremdeles like sofistikert og fristende. Det finnes nok av gode øyeblikk, som i grasiøse Bare Film og For En Liten Stund.

CC Cowboys trekker antakelig fulle hus i lang tid fremover, men det er neppe alene på grunn av dette albumet. For å bli ført inn i fristelsen, kjøp heller samleplaten Ekko – CC Cowboys Beste.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.