Number Ones – Popkongens hitkavalkade

Number Ones – Popkongens hitkavalkade

Michael Jackson er kanskje ikke den mest spennende musikeren på dagens musikkscene. Han har vært ”over the top” musikalsk sett ganske lenge, og får utvilsomt mest oppmerksomhet gjennom sladderpressen. Egentlig er det rart å sitte å høre på Thriller, og tenke på at den er laget av den nå stakkarslige bleike mannen. Og det egentlig ikke for så altfor lenge siden. For å høre hvilken musikalsk teft denne mannen en gang var i besittelse av er slående!

La oss starte med Billie Jean. En låt som er utstudert, utspilt og utdanset, men som fremdeles fremstår den som en av de låtene som aldri dør. Den har alt, og fortsetter å være Jacksons definitive glansnummer. Uansett hvilket diskotek man skulle komme til å ramle innom, vil den være der. Dette fordi det er en umulighet å ikke like denne låta, og er derfor alltid en sikker vinner.

Sammen med Quincy Jones har Jackson laget noen av de beste poplåtene noensinne. Og de er her nesten alle sammen; Thriller, Beat It, Don’t Stop ‘Till You Get Enough og Bad. Man kan ramse opp i hopetall alle de krembidragene denne artisten har på samvittigheten, og som forsetter å være like bra nå som de var da de kom.

Til og med singelen fra Dangerous, Black Or White, er en verdig nummer én-låt. Riktignok ikke med Mr. Jones bak spakene her, men like fullt en sterk popvinner som fanger opp de musikalske vibbene fra nittitallet. En slik låt som setter i gang mimremodus for undertegnede, og tar han tilbake til den tiden da «The-King-Of-Pop»-frasen var valid, og ikke bare var påstand fra plateselskapet hans.

Selvfølgelig får man også med seg de trette balladene som også var innom nummer én-posisjonen på listene. Men disse er akkurat så kjedelige som de alltid har vært, og kan elegant skippes her også. Men det som er bra på denne platen er til gjengjeld så sterkt at det jevner ut de mindre interessante innslagene. Og har du ikke de tidligere Jackson-prosjektene i hyllen, kan dette trygt kjøpes.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.