The Terror State – Gjennomført og samvittighetsfull punk

The Terror State – Gjennomført og samvittighetsfull punk

Pitsburghs mest misfornøyde punkere, Anti-Flag, er tilbake med like sterke tekster mot USAs styresmakter som før. The Terror State er deres andre album på Fat Wreck Chords, men deres sjette totalt.

Denne gangen har de med seg Audioslave- og tidligere Rage Against The Machine-gitarist Tom Morello som produsent. Resultatet av samarbeidet er et gjennomført punkalbum med gode melodier, drivende gitarer, rytmiske, nesten militære trommer, og en herlig vokal som veksler mellom synging og hardcore-snerring.

Alt dette er fengende nok, men Anti-Flags sterkeste kort er evnen til å engasjere gjennom tekstene. Hver eneste lille strofe er et slag i underlivet på George W. Bush og hans regjerings innen- og utenrikspolitikk. I tillegg til tekstene får vi i bookleten forklaringer, kilder og linker til mer info. Disse gir tekstene ekstra tyngde, og gjør hver av dem til en liten frihetskamp i seg selv.

Anti-Flag står frem som et særdeles viktig band i en tid hvor mye av punken er blitt et offer for musikkindustriens krefter, mye av sjelen er borte og det handler om å tjene penger og se bra ut. Anti-Flag retter søkelyset mot de viktige ting, og det er vanskelig å ikke la seg engasjere av så rett-på-sak samfunnskritiske tekster, kombinert med de gode allsangmelodiene.

Et barnebarn av Woody Guthrie lot seg også engasjere av guttene, og tok kontakt med Anti-Flag og ba dem gjøre en cover av en av den gamle fredsaktivistenes mange låter. Dette resulterte i en aggressiv og dramatisk Post-war Breakout, en av The Terror States høydepunkter, som det for øvrig er mange av.

Noen vil nok argumentere med at Anti-Flag spiller fjortispunk. I så fall er det uvanlig evnerik og intelligent fjortispunk, og gruppen skiller seg veldig fra sine sjangerfrender. Nei her snakker vi ekte punksjel, rett fra hjertet, som treffer! The Terror State er et gjennomført og godt rop om engasjement og fred.

” You can kill the protesters. You can`t kill the protest! You can murder the rebels. You can`t murder the rebellion!”

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.