St. Thomas flyr med nye vinger

St. Thomas flyr med nye vinger

(Hulen, Bergen – lørdag 24. januar 2004)

St. Thomas-konserter var rent kvalitetsmessig lenge forbundet med uforutsigbarhet. Thomas Hansen har vært kjent for å ha et noe ustabilt lune, som ofte kunne gå ut over liveprestasjonene hans. Og særlig godt huskes vel hans opptreden i Royal Albert Hall.

Slik er det heldigvis ikke lenger. Den gamle postmannen har strammet seg opp og blitt en svært så sjarmerende scenepersonlighet. Dette fikk de mange frammøte på helgens to konserter oppleve til gangs.

Undertegnede var til stede på den andre og fikk se en St. Thomas i perfekt lune. En artist som oste av selvsikkerhet. Denne kvelden framsto han med en stor porsjon selvironi. Med en uimotståelig sarkasme som også satt løst i morsom flørt med publikum – på Bertine Zetlitz’, Erik Fabers, Morten Abels og Silvers regning.

God stemning
Musikalsk var det også veldig moro å være til stede på Hulen, i selskap med en fint sammensatt blanding av raske og rolige melodier. Sangene fra det nye albumet Let’s Grow Together – The Comeback Of St. Thomas fungerte fint, men det er likevel på gamle godbiter som Invitation, The Cornerman og Heroes Making Dinner at stemningen blir aller størst. St. Thomas sang ellers fordømt godt under settet, noe som gjør det lett å tilgi ham for engelskuttalen.

Kveldens høydepunkt ble dog når en viss publikummer og fan av St. Thomas (med navn Anders Torp) ble invitert opp på scenen for sang og dans. Anders leverte varene han, og bidro til å skape den gode stemningen som hersket fra begynnelse til slutt.

Favoritthelgenen
St. Thomas har opp gjennom årene fått vel mye kritikk og det er derfor godt å se han tilbake fullstendig på topp slik som på lørdag. Ikke er undertegnede i nærheten av å være religiøs av seg, men etter en slik opptreden er det ingen tvil om hvem som er denne anmelders favoritthelgen for tiden.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.