Automatic Thrill – Spenstig energikick

Automatic Thrill – Spenstig energikick

Etter overgangen til multinasjonale Sony og albumet Basement Apes for to år siden har Gluecifer tilsynelatende tatt til etterretning kritikken som de ble møtt med i kjølvannet av utgivelsen. Denne gangen har ballader og renere poplåter måtte vike for det rå og brutale energiske segmentet som utvilsomt også kler bandet aller best.

Førstesingelen A Call From The Other Side var første indikasjon på at gjengen ønsker å gå tilbake til røttene. Vi snakker om spenstig rock’n’roll, fremført med energisk kraft som er bygget på solide grunnelementer. Og for første gang i bandets historie er det en glede å kunne melde at det nå også fungerer på plate for Gluecifer.

Rockens renessanse har i utgangspunktet sannsynligvis relativt lite å gjøre med den modningsprosessen gutta har vært gjennom siden sist. For heftig energirock av ypperste klasse som det som leveres her er egentlig målet Gluecifer alltid har tilnærmet seg. Og denne gangen når de det.

Gluecifer har underveis måttet tåle å bli målt opp mot rivalene i Turboneger, som mer enn noen har satt sjangeren på norgeskartet gjennom det siste året. Det som imidlertid overrasker mest er at de med denne platen ser ut til å ha funnet seg selv i minst like stor grad som Hertis og kompani.

I tillegg til singelen utpreger også tittelsporet Automatic Thrill seg som et høydepunkt. Det samme kan egentlig sies om de resterende sporene på platen, hvor brorpartenav låtene i aller høyeste grad bidrar til å sende Gluecifer til norsk rocks øverste divisjon.

Med dette produktet i bakhånd er det ikke vanskelig å tilgi tidligere feiltrinn og heller ønske Gluecifer velkommen til det nivået vi egentlig alltid har visst de hører hjemme i. Hvilket betyr at Automatic Thrill er platen som definitivt vil sette bandet på kartet i både inn- og utland.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.