A Matter Of The Heart – Spennende fra debutanter

A Matter Of The Heart – Spennende fra debutanter

Quintrophenia er et spennende band. For når gjennomsnitts alderen er på litt over tyve år, og man er på god vei til å finne et ferdig uttrykk, ja da er man per definisjon interessant.

A Matter Of The Heart varter Quintrophenia opp med poprock som har stort iboende potensiale. Bandet kombinerer en forføreisk vokal, ivaretatt av Stina Moltu, kombinert med gode poparrangementer og en bruk av fløyte vi kjenner igjen fra den legendariske gruppen Jethro Tull. Den ligger hele tiden på lur bak vokalen og gjør sitt til å løfte denne platen opp på et sympatisk nivå.

Dette er musikk det er lett å kunne se for seg bli en suksess blant mange musikkinteresserte individer, uavhenig av alderskategori. Til det er musikken de representer akkurat så lettbent og glad at en stor fanskare bør kunne være oppnåelig med det aller første. Spesielt blant landets radiolyttende studenter som vil kunne høre Lost som nå er A-listet på alle landets studentradioer

Det som hindrer A Matter Of The Heart fra å være en minneverdig debut er at de virkelig gode låtene savnes. Selv om helheten på skiva er hyggelig nok, mangler den like fullt de låtene som sporenstreks sitter. Det imidlertid moro å høre Kine Wallums heroiske fløyteinnsatts på spor som Go, Queen Of The Night og Reich. Men likevel er ikke dette låter som utgjør den lille forskjellen som hever bandet fra andre.

Alt i alt blir det litt stillestående og likt fra låt til låt til å kunne gå hele veien. Men Quintrophenia viser utvilsomt mye talent, som vi helt sikkert kommer til å gi mye musikalsk glede fra i årene som kommer.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.