Mattias Hellberg – Hell yeah!

Mattias Hellberg – Hell yeah!

Mattias Hellberg har visstnok vært roadie, reservegitarist for Hellacopters, spilte i Nymphet Noodlers sammen med et par av gutta fra The Soundtrack of Our Lives, og som sagt spilt inn et par skiver sammen med Martin Hederos. Og sist undertegnede så ham spilte han gitar i bandet til Stefan Sundström. Ingenting i veien med vennekretsen altså!

Hellberg er en artist med sterke røtter i americana og rufsete rock’n roll. Tankene går mer enn èn gang i retning folk som Jesse Malin og Ryan Adams. Men dette er langt sterkere enn førstnevnte, og noe Adams bare kunne vært i stand til å matche med litt selvdisiplin.

Stemmen er breddfull av følelse og treffsikkerhet. Riktignok er det langt fra Sølvguttene, men hvem vil vel egentlig ha det?

Det er en knallsterk samling låter Hellberg, og backingbandet – The Healing Hand, leverer. Hellberg selv står bak de fleste låtene, men han har også hatt litt hjelp. Ikke minst fra sin gamle bandkamerat Mattias Bärjed fra Nymphet Noodlers. Nå mer kjent fra tidligere nevnte TSOOL.

En coverlåt av Paul Simon (Mother & Child Reunion) har han også funnet plass til, og den bliren fin avslutning av skiva som utvilsomt er en av årets beste plater så langt.

For hver runde i spilleren stepper nye låter frem og ber om ekstra oppmerksomhet Dette er alle tegn som tyder på en instant classic er tilstede. Det er null dødpunkter fra start til slutt. Helt enkelt perfekt!

Produksjonen fra Daniel Zqaty (kjent for samarbeid med bob hund m.fl.) er av forbilledlig art. Zqaty er også en del av The Healing Hand, de tre andre er Micke Herrström, Pelle Ossler og Christian Gabel. Det må bli turné, eller kanskje festivalspilling av dette. Og da er det bare glede seg til å kunne nyte det. Til da: kjøp skiva!

Stig Aasheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.