Polarbjørn (og Lastebil) – Obligatorisk hip hop

Polarbjørn (og Lastebil) – Obligatorisk hip hop

For på den andre siden av bling-bling, pimp image og billige beats, finner vi hip hop som gjør en forskjell. Hip hop som opererer milevis unna den polerte dusinvarerapen vi møter på MTV, eller overhører på bilstereoen til den lokale dopselgeren. Laget av musikere som bygger på visjoner som tar hele sjangeren tre skritt fremover, og glatt unngår gamle, nedarvede løgner om at hip hop må følge bestemte regler for å kunne fungere.

På mikstapene Lastebil og Polarbjørn, som er de to første av i alt fire plater i serien Debris From A Fragmented Culture, byr DJ Jakobsen på to fulle disker med eksperimentell og utfordrende hip hop som gjør deg til en smartere lytter.

Ingen kan klandre deg for å ikke har hyllene fulle av denne typen hip hop fra før av. Dette er et fragment som på ingen måte har fått den oppmerksomheten det burde fått her i janteland.

Med uhorvelig stor platesamling ved sin side og gnistrende dj-ferdigheter i fingrene, gir DJ Jakobsen, alias Jakob Okkenhaug, en obligatorisk innføring i alternativ hip hop og rap. Det er en krevende introduksjon til en verden av annerledes-hip hopere og knotteskruere. Ingen låter blir gjengitt i sin helhet, men blir mikset sammen til danne en milepæl blant mikstaper laget her til lands.

Gjennom to og en halv timer i Jakobsens klør møter vi indierap-superhelter som Sole, Themselves, Lyrics Born, DJ Shadow, Company Flow, Kid Koala, Cannibal Ox, Blackalicious og en drøss med andre umåtelig flinke folk.

Gjør deg selv en tjeneste ved å kjøp disse platene. De gir en helt grunnleggende opplæring i hva plateselskaper som Def Jux, Anticon. Warp, Mo Wax, Stones Throw, Rhymesayers og Lex tilfører hip hopen. Og det alt for mye til å kunne gå glipp av. For en hip hoper er dette rørende bra greier. For en uinnvidd rocker bør det bli en åpenbaring av de helt sjeldne.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.