Ladies And Gentlemen Of The Opposition – En ensom majestet

Ladies And Gentlemen Of The Opposition – En ensom majestet

Det er ikke uten forventningspress nordlendingen Sivert Høyem nå slipper plate på egenhånd. Han har vært med å føre Madrugada opp i toppen av norske rockband, og han må tåle å havne i et søkelys som febrilsk leter etter en plate med Industrial Silence-sus over seg.

Høyem har ikke skapt en umiddelbar klassiker, men han har klart å lage en åpenhjertig og variert skive. Den veksler mellom det nedstrippede og lune singer/songwriter-materialet, og noen halvkjappe kvikkaser med en halv fot plantet på rock ’n’ roll-pedalen.

Men det er ikke den uvørne uptempo-rocken som er bærebjelken på denne skiva. Den jobben tar nemlig Siverts sterke karisma seg av. Han ruger på ordene før han, på en nesten overveldende nonchalant måte, slipper de ut mot lytteren. Den fyldige, såre stemmen låter kjent, men samtidig annerledes. Det er akkurat som man hører han senke skuldrene etter hvert som han spiller, og han blottlegger seg selv som artist på en vakker og stillferdig måte.

Ladies And Gentlemen Of The Opposition er en plate uten fiksfakseri og store visjoner. Gjennom låter som Smalltown Supersound, Woman og Song For Cornelis viser Høyem seg frem som den han er. Det vil si en låtskriver av internasjonal yppersteklasse, som vi alle kan være stolte av. Myke, harde menn som Johnny Cash og Nick Cave lusker rundt i kulissene som klare inspirasjonskilder, selvfølgelig uten å gjøre noen skade. Kort oppsummert er dette en ualminnelig solid plate!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.