Abuser EP – Vaklende sjangerblandings

Abuser EP – Vaklende sjangerblandings

Alnhouse er et samarbeidsprosjekt mellom sanger og gitarist Cory Mark Manhood fra Australia, og produsenten Erik Buene. Sistnevnte er også rapper under navnet Scope. Sammen prøver de å fusjonere forskjellige stilarter som hip hop, metal, elektronika og drum&bass.

Problemet til denne EPen er at den høres uferdig ut. Selv om gutta helt sikkert har en plan med hvor de til syvende og sist vil hen med musikken sin, kommer den ikke frem her. Det er også noe med dette å prøve en rettning som blander hip-hop med hardrock. Av alle de som har vandret denne minebelagte stien så er det kun en blitte liten håndfull som har lykkes. Dessverre klarer ikke denne duoen å komme inn i det gode selskapet denne gangen.

Lysten til å prøve å fusjonere stilarter er prisverdig. Det er bare synd at det ikke låter bedre enn det gjør. Ikke er det til å skyve under en stol, at man får visse assosiasjoner til de sampleglade ”rockerene” i Clawfinger når dette går på stereoen. Dette blir kort og godt kjedelig selv om noen enkeltmomenter fungerer bra.

Det vil si når de legger fra seg de tyngste gitarene til fordel for litt småklimpring. Akkurat dette gjør de på tittelkuttet Abuser som er en riktig så hyggelig låt. Fin og ustemt vokal i bra komp med et elektronisk lydbilde og gitar gjør et flott inntrykk. Ikke smukk som lettkledde piker om sommeren denne låta, men mer som et lyspunkt på en trett og mørk tirsdag i desember.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.