Guilty – Brukbar demo

Guilty – Brukbar demo

Octavia Sperati består av Silje Wergeland (vokal), Tone Midtgård (synth/piano), Bodil Myklebust (gitar), Gyri Losnegård (gitar), Trine Johansen (bass) og Hege Larsen (trommer). De startet opp i 2000, og Guilty ble gitt ut med egne midler i 2002.

Frontfigur og vokalist Silje Wergeland har en fengslende stemme med en særegenhet som gjør Octavia Sperati lett gjenkjennelig, og får bandet til å skille seg ut i mengden. Spennvidden i stemmen hennes kommer godt fram på platen der hun trollbinder lytteren fra første tone.

Første spor, Nebula, er en favoritt. Det er bra trøkk med tunge gitar- og bassriff, og synthspillet gir platen et variert lydbilde. Deprivation er ikke dårligere, selv om vokalen ikke helt treffer til tider. Midtpartiet, der Wergeland, gjør enkelte vokale krumspring uten tekst, minner om Anneli Drecker. Dette er nydelig!

Guilty, Am I og A Dying Sun In The Morning Of Moonlight er et kraftig tilbakesteg. Selv om det her er innslag av tøffe trommer og massivt bass- og gitarspill, blir gitaren noe famlende i enkelte parti. Låtene blir for langsomme og mangler dynamikk.

Den avsluttende låten, Solicitude, er dramatisk og grenser til det pompøse, men er likefullt en vakker ballade. Det klagende, ustemte pianoet bygger perfekt opp under tristheten i vokalen.

Paradoksalt nok er bandets styrke, også noe av svakheten deres. De har et variert lydbilde med flere stemnings- og taktskifter i en og samme låt, men det blir litt famlende gitarspill til tider, og det er et par overganger som ikke helt fungerer. Musikerne må likevel sies å være solide, til tross for at Wergeland må få en stor del av æren for at bandet skiller seg ut i mengden. Det er ingen tvil om at Octavia Sperati fortjener en plass på metalscenen, og vi gleder oss til å høre mer fra bandet.

Hjørdis Longva

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.