Junior Fiction – Morsomt lo-fi prosjekt

Junior Fiction – Morsomt lo-fi prosjekt

80-talls synther, en ødelagt gitarforsterker, bunkevis av analoge trommemaskiner og effekter og tre usedvanlig originale musikere. Det er oppskriften bak Sekiden, det mest interessante prosjektet man har hørt på lenge.

Tenk Elastica møter tidlig Weezer og Kraftwerk. Støy, fengende melodier, overstyrte gitarer og feite synth lyder smelter sammen til et overraskende mesterverk som med den rette markedsføringen kan bli en klassiker. Gitarist og vokalist Simon, synthist og vokalist Seja og trommis / programmerer Mirko leverer et glimrende knippe herlige kjærlighetssanger som oser av romantisk 80-talls nostalgi, ungdommelig naivitet og en fullstendig mangel på respekt for musikalske konvensjoner. Grensesprengende? Vel, lignende ting har blitt gjort før, men sjelden med et så sterkt resultat.

Junior Fiction er fengende og lett tilgjengelig sjangerspleising fremført av drivende dyktige musikere. Sekiden leverer 11 spor du ikke kan gå glipp av. Plata er vanskelig å få tak i, men har du den i hylla vil du utvilsomt oppnå heltestatus blant musikkforståsegpåere og feststemte venner. For dette er vanvittig bra. En fryd for den raffinerte lytter så vel som mannen på gata – utfordrende uten å bli utilgjengelig. Kort sagt en plate vel verd å eie.

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.