Neighbourhood Watch – Hastverksarbeid?

Neighbourhood Watch – Hastverksarbeid?

Dilated Peoples har laget to bra plater i form av The Platform og Expansion Team. Med Dj Babu som beatsnekker har det vært antydninger til vedvarende storhet. Ikke så fremtidsrettet og nyskapende, men desto mer brukervennlig og diggbart. Rimene til Evidence og Rakaa har nok ikke satt en støkk i oss alle, men det har fungert helt fint allikevel.

Hva som da har skjedd med trioen siden forrige gang er en liten gåte. De er i hvertfall ikke spesielt kule lenger. Man skulle neste tro at de ellers så meget stødige Babu og Evidence, sammen med venner som The Alchemist, har sovet i platebutikken. Til det som resultat at de måtte panikkjøpe en bråte med skiver da de oppdaget at det bare var dager igjen til plateinnspilling. Noe må man jo sample fra, ikke sant?

Slike apatiske raid i platehyllene fører som kjent ikke så mye bra med seg. Man ender som oftest opp med, som i Babu og kompani sitt tilfelle, en solid andel trøstesløs skiver man bare spiller en gang.

For dessverre har Neighbourhood Watch også blitt en slik skive. Noen bra låter som biter fra seg, men jevnt over er det merkelig lite å hente. Best ut av det kommer nok godgutten Kanye West som hjelper til på kuttet This Way på en fin og funky måte.

Ellers er denne skiva er så glatt og polert at det vanskelig å tro det er sant. Mens vi grubler over hva som skjedde med denne trioen kan vi høre en gang til på Kanye West sin råflotte debut The College Dropout. Den er i motsetning til dette, jevnt over veldig interessant.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.