Another Beginning – Ensformig brit-pop fra Israel

Another Beginning – Ensformig brit-pop fra Israel

Siden Another Beginning kom ut, har bandet i år sluppet langspilleren Nationwide. I tillegg slapp de et samlealbum med demoer, outtakes og b-sider i fjor. Og som ikke det var nok kom det det i 2000 og 2001 også to fulle album fra herrene i Rock Four. Produktiv gjeng med andre ord.

At bassist Marc Lazares store forbilde er Paul McCartney, kan fint høres på platen. Men nå skal det nevnes at Another Beginning ikke i noen grad kunne vært en Beatles plate. Ikke fordi Rock Four gjør det så dårlig, men fordi Beatles gjorde det så mye bedre. Man kødder ikke med et band som revolusjonerte en hel musikkverden.

Tittellåten på albumet virker som den gjør sitt ytterste for å gli rett inn på Revolver eller The White Album, og selv om sangen i og for seg er fin nok blir det på en måte helt feil. Når referansene blir så sterke er det svært vanskelig å isolere bandet for det de er; et temmelig greit retrorock band.

Det er liten variasjon i låtmaterialet, og de fleste havner under ”happy-go-lucky” pop, med små rock n’ roll øyeblikk i låter som President Of Me. Men sett under ett er platen ensformig og nokså grå.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.