Spirit Stereo Frequency – Blendet av solen

Spirit Stereo Frequency – Blendet av solen

Dave Scher og Jimi Hey kommer begge fra Los Angeles og har kjent hverandre siden 1995. Sammen var de med på å starte Beachwood Sparks, og forlot bandet for å søke nye retninger. Denne nye retningen har gitt seg utslag i prosjektet All Night Radio som er en psykedelisk greie som flyter på bølgelengder fra solen. Sært? Ja!

Spirit Stereo Frequency har sitt navn fra den musikkstilen som blir prestentert på platen. En sjanger som vanskelig lar seg vanskelig beskrive, men forenklet er det et sammensurium av ulike sjangre som bidrar til en voldsom variasjonen på platen.

Spirit Stereo Frequency gjentar aldri seg selv. Hver eneste låt skiller seg fra den forrige, med unntak av én ting: klangen på vokalen. Alt låter som om det er tatt opp i dusjen i en svømmehall, og det blir mildest talt slitsomt i lengden. Det er nok med på å bygge opp psykedelia/70-talls følelsen, men litt variasjon hadde ikke skadet. Utover det er det vel strengt tatt litt mye variasjon på denne platen.

På sitt beste er All Night Radio drømmende, svevende på en sky og veldig ”far out”. Slik sett er platen veldig vestkyst USA, og antagelig veldig passende for surfbrett kulturen. På sitt verste er de springende, usikre, uryddige og for blendet av solen til å se hva som foregår. Dessverre er de slik litt for ofte. Sky Bicycle (You’ve Been Ringing) er blant Spirit Stereo Frequencys høydepunkt, og selv her blir de såpass sære, at det er vanskelig å få noe håndfast ut av musikken deres.

På mange spor virker det som om bandet har gått amok med effektboksen og klangboksen, og det er synd, for i bunnen ligger musikalske instrumentalprestasjoner som hadde fortjent å komme lenger frem i lydbildet. Hadde de forsøkt med mer nakent lydbilde, og lagt vekk all psykedeliaen et øyeblikk kunne dette blitt så meget bedre. Men slik er ikke Spirit Stereo Frequency.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.