Heroes To Zeros – Skotter videre på stø kurs

Heroes To Zeros – Skotter videre på stø kurs

Siden legendariske Three E.P.’s fra 1998 har The Beta Band vaklet seg gjennom en karriere som tilsynelatende har vært som en berg- og dalbane, iallfall rent kunstnerisk sett. På sitt beste har det vært fristende å kalle dem geniale, mens på sitt verste har de levert dørgelig tafatte produkter. På Heroes To Zeros synes skottene å være tilbake med ny inspirasjon og ny giv, og har med dette kanskje levert sitt stødigste og mest helhetlige studioalbum til nå.

The Beta Band anno 2004 byr altså på et knippe tildels strålende poplåter som er pakket inn i en leken produksjon. Bygget på snodige lydeffekter og smittende refrenger, ikke helt ulikt ting vi har hørt fra denne kanten før altså. Bandet vinner også stort på å våge å utvikle sitt eget uttrykk. For på denne platen spiller kreativiteten en stor rolle, og bandet får faktisk det aller meste til å stemme overens med ideene som må ha ligget til grunn i forkant av forsøke å formidle det hele til platekjøperne.

Heroes To Zeros er oppsummert og sett under ett en fengende utgivelse bygget på store doser leken og moderne popmusikk. Legg til at platen ellers er svært jevn og med et forholdsvis solid låtmateriale, og det er vanskelig å ikke la seg overbevise denne gang.

Årets beste plate er dette riktignok likevel ikke, men helt klart en kandidat til å kunne stå tilbake som årets skotske utgivelse. Bra jobbet! Spesielt med tanke på at The Beta Band mer eller mindre var et avskrevet blad på musikkartet før de nå er gjeninnsatt med æren og respekten i behold.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.