Kiss & Tell – Absolutt dansbart

Kiss & Tell – Absolutt dansbart

Med to solide album og forrykende liveopptredener sammen med verdensstjerner satte Sahara Hotnights seg selv på rockekartet. På sitt tredje album, Kiss & Tell, har de svenske jentene fra Robertsfors valgt å forandre en smule på sitt uttrykk. Punken og aggressiviteten fra de forrige to albumene er tonet ned til fordel for en lettere og mer poppete lyd. Selv sier de at de ville lage et album som drar deg opp av sofaen og vekker danselysten, noe de til dels lykkes med.

Ved første gjennomlytt virket det hele utrolig platt og tamt. Hvor var de herlige melodilinjene som de fire lett har sjarmert med tidligere? Hvor var drivet? Danselysten var definitivt ikke til stede. Men så feil kan en ta, etter et par gjennomlytninger er det ikke tvil om at Sahara Hotnights fortsatt vet veldig godt hva de driver med.

Oppskriften deres er som før, fengende riffrock, og jentene kan lage gode riff. Gamle fans vil nok derfor kjenne seg igjen når de hører Kiss & Tell. Dog blir den ”poppete” produksjonen litt kjedelig innimellom. Her er likevel flere svært så fornøyelige låter med snev av jentenes voldsomme energi. Hør bare på Walk On The Wire, Mind Over Matter og Nerves. Refrengene er ikke like umiddelbare som tidligere, men de sniker seg inn, og etter hvert sitter de svært så godt.

Maria Anderson er fortsatt den soleklare frontfigur på vokal og gitar men hun har denne gangen fått mer backinghjelp på vokalen fra de andre, noe som har gitt blandet suksess. Stort sett går det bra, men på Stupid Tricks er det nesten grusomt å høre de andre jentene komme inn på refrenget.

Kiss & Tell har potensiale til å gå rett hjem hos veldige mange, spesielt på grunn av deilige låter som The Difference Between Love And Hell. Solen er kommet og Sahara Hotnights låter for tiden veldig sommerlig og bra i ørene. Dansefoten sitter løst likevel.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.