Elegant og tidvis suverent

Elegant og tidvis suverent

(Café Mono, Oslo – søndag 6. juni 2004)
Foto: Charlotte Gonthier (promo)

Kanadiske Royal City følger Herman Düne på turneen som nå pågår og ga publikum en grei, men ikke akkurat overveldende forestilling fra Mono-scenen. Et noe anonymt låtmateriale kombinert med en relativt slapp oppvisning behøver ikke nødvendigvis bety at bandet er like kjedelig på plate. Men i går oppnådde de ikke annet enn å få vist seg frem for et knippe nye tilhørere som klappet høflig uten å vise den helt store entusiasmen.

Det var betraktelig flere som hadde kommet for å hylle kveldens hovedattraksjon, svensk-sveitsiske Herman Düne. Trioen som i dag består av André Herman Düne, David-Ivar Herman Düne (begge på gitar og vokal) og Neman Herman Düne på trommer leverte en elegant forestilling som tidvis fengslet tilhørerne i salen.

Uforglemmelig
En noe uengasjerende åpning til tross, så våknet Herman Düne sakte men sikkert utover i settet og sørget etter hvert for å gjøre kvelden til en uforglemmelig aften. Det hele toppet seg da St. Thomas og vennene hans inntok scenen og koret svært så entusiastisk under fremførelsen av Sunny Sunny Cold Cold Day, mens It’s Been Raining(?) med David-Ivar, for øvrig iført en halv solbrille, på ukulele også bidro til å gi konserten et ekstra løft. En superb liveversjon av Going To The Everglades bør også nevnes, mens det ene ekstranummeret heller ikke var å forakte med den samme David-Ivar alene med a capella-sang før han etter hvert ble akkompagnert av sin sveitsiske makker Neman bak trommesettet.

At det var så få til stede satte sannsynligvis en liten demper på hva dette kunne ha blitt av en konsert. Mange hadde heller ikke fått med seg hvilken begivenhet som fant sted da programmet som er presentert på Monos egne nettsider har utelatt informasjon om konserten.

På norgesturne
De som var der syntes imidlertid likevel svært så fornøyde med Herman Dünes og deres til tider svært så elegante oppvisning. Sørg for å få dette med deg dersom du befinner deg i Bergen i kveld, for da spiller både Royal City og Herman DüneGarage, Kick i Egersund får besøk av gjengen i morgen tirsdag, mens publikum i Kristiansand bør innfinne seg på Charlies onsdag 9. juni.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.