It’s A Fudge – Lovende instrumentalband

It’s A Fudge – Lovende instrumentalband

Seksmannsorkeseteret Tuna Laguna holder for tiden til i Trondheim, men er egentlig fra Lofoten og Vesterålen. Denne EP-en er innspilt i Brygga Studio i Trondheim med velkjente Lars Lien som produsent og gitt ut på nystartede Guano Recordings. Å kalle dette en EP er kanskje litt urettferdig da de fem låtene strekker seg tett oppunder førti minutter.

Musikken kan sammenlignes med blant annet Jaga Jazzist og Tortoise, og det går også an å nevne et band som Mogwai i denne sammenhengen. Tuna Laguna blander nokså fritt fra både rock og jazz, med noe større vekt på jazzen.

Instrumentalmusikk er en krevende øvelse, da repeterende riff helst ikke bør ta helt overhånd og tippe over i det kjedsommelige. Stort sett greier Tuna Laguna seg meget bra selv om det i enkelte partier kan virke som om ting går litt i stå.

Det hadde det vært en fordel om de i enkelte partier kunne vist noe mer dynamikk og tatt mer av, da det føles til tider litt som å vente på noe godt som aldri kommer. Selv om dette kanskje etter hvert er en litt forutsigbar postrock-formel så er det noen ganger forfriskende med en real utblåsning! Her er det likevel være mye å glede seg over for fans av ulike genre.

Det mest gledelige innslaget er Rhömcke Raff, som er den låten som virkelig holder koken helt inn. Her spiller bandet seg etter hvert inn i et hypnotisk driv, og avslutter dermed denne plata på topp.

Ståle Aune Fjellstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.