Outta Sight / Outta Mind – Et brunstig stykke retrokjør

Outta Sight / Outta Mind – Et brunstig stykke retrokjør

Det er nå to år siden The Datsuns platedebuterte med brask, bram og en gedigen hype. Spesielt i England, som ikke alltid kan sies å være en hedersbemerkning, fikk dette bandet voldsom oppmerksomhet. Med god grunn skulle det vise seg, ettersom The Datsuns var en kaldblodig killer av en rock’n’roll-skive. Gruppen besøkte også i Oslo i kjølvannet av debututgivelsen, og hadde en brakfet konsert sammen med The Von Bondies fra Detroit.

Den “vanskelige” andreplaten starter så bra som vi kunne håpet på. For åpningssporet, som også er første singel ut, Blacken My Thumb er så til de grader innsauset i Led Zeppelin- og AC/DC-vibber at det er til å bli helt matt av. Matt på en slik måte at det nesten ikke er mulig å registre hvor mye gåsehud som melder seg før låta er over – og febrilsk skipper tilbake til start igjen.

Sånn fortsetter det en stund fremover. The Datsuns peiser på med blodtørstig rock’n’roll som ber om å bli spilt høyt om igjen og om igjen. Soundet deres er ikke spesielt spennende eller forskjellig fra alle andre post-2001-rockband. Men det er uansett noe med denne gjengen. De tar tak i det faktum at de ikke finner på noe nytt, og smører det hele inn med opplagte, nesten kokette vink til de gruppene de har hentet inspirasjonen sin fra. De kommer faktisk unna med det. Og det på en bortimot plettfri måte.

Det som ødelegger for denne skivas umiddelbare triumfferd, er de Santana-lignende powerballadene som dukker opp i ny og ne. Da først og fremst What I’ve Lost som er en skikkelig tafatt og uinteressant låt. Det samme kan sies om den upassende Cherry Lane. Den vakler av gårde uten å helt komme noe sted. I alle fall ikke et sted som skulle tilsi at vi vil dra dit mer enn en gang. Da kan den liks gjerne bli liggende igjen som uspilt.

Men okkesom: Til tross for noen feiltrinn er Outta Sight / Outta Mind utvilsomt en kilde til mye moro rundt leirbålet. Kanskje til og med så mye moro at det er verdt å legge turen til Rock Am Ring-festivalen i Tyskland for å oppleve Datsuns-gutta i levende live.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.