Likes… – Smukt drømmende

Likes… – Smukt drømmende

Dani Sicilianos strøkne vokal har fra før av vært å finne på flere aldeles herlige låter. Ført å fremst tenker vi kanskje på noen av hennes husbond Matthew Herberts knallerter. Men hun har også gjennom en rekke andre gromme elektronikalåter vist hva hun er god for.

Og Likes… er en likenes plate – men ikke nødvendigvis etter første lytt. Dette fordi den er en tidvis innadvendt plate uten big beats og annet pling-plong som kunne gjort at melodiene satt etter første forsøk. Siciliano smyger seg heller av gårde med det mål for øyet å bruke list til å overbevise. Hun beveger seg vekk fra den brunstige dance-housen, og tar i bruk mer progressive grep for å finne kvalitet.

Siden Siciliano er gift med den tidligere nevnte Herbert er det kanskje ikke overraskende at han har medvirket til produksjonen. Og han har tydeligvis fått klar beskjed rundt middagsbordet hvordan hun vil ha det. Dersom det har vært å få til et gjennomgående svevende sound, med skeive tilbøyeligheter, så har han definitivt gjort en aldeles utmerket jobb.

Likes…. er en rolig og tålmodig skive med mange fine stunder. For eksempel er den skrudde coverversjonen av Nirvanas Come As You Are vel verdt å få med seg. Det samme kan sies om bidrag som Remember To Forget og Collaboration. Fin-fine låter som gir et bilde av en elektronisk femme fatale-utgave av de islandske alvepoperene i Múm.

Om det akkurat det Siciliano hadde i tankene da hun gikk i studio vites ikke. Men uansett hva intensjonen hennes har vært, har dette blitt en riktig så lekker utgivelse i all sin prakt. David Byrne (Talking Heads-sjefen, red.anm.) skal ha uttalt at dette er en av de førti utvalgte skivene han ville tatt med dersom han ble forvis til en øde øy. For noen er kanskje dette et kvalitetstempel. For andre holder det kanskje med denne anmelderens forsikring om at Likes… er en flott utgivelse som trygt kan snurres i kvalitetsbeviste spillere.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.