Små jenter med stor lyd

Små jenter med stor lyd

(Dirty Water Club, Tufnell Park, London – lørdag 5.juni 2004)

Uten en kultopptreden i Quentin Tarantinos film Kill Bill Vol. 1 i fjor, hadde det japanske jentebandet The 5678s neppe solgt ut to konserter på rad i tusenkonsertbyen London.

Billetter solgt på rykte
Bandet spilte fredag og lørdag for rundt tre hundre engasjerte engelskmenn, hver kveld. Ganske imponerende ettersom arrangørene ikke hadde promotert på noen måte, og alle billetter var solgt på ryktebasis.

Å komme inn i konsertlokalet lørdag kveld var som å ta et skritt førti år tilbake i tid; mange hadde kledd seg opp i sekstitallskostymer og de fleste twistet i vei. Noen minnet mest om pinups, andre om husmødre. Oppvarmingsbandet The Priscillas, iført Barbarellasaktige parykker, satt som et skudd. De leverte smittende låter i Ramones-stil og en vokalist som ga alt.

Små, men høylytt
Selv om de tre japanske jentene i 5678s var bitte små, gjorde de en stor og høylytt opptreden. Mange publikummere var dog trolig på konserten mer på grunn av bandets kultstatus enn musikken. Jentene leverte god, gammel sekstitalls rhythm & blues i japansk punkstil, i lynende tempo og med gebrokne tekster.

Låtene var fengende og jentene dyktige på instrumentene, men i lengden ble det hele en tanke ensformig. Heldigvis gjorde bandets energi og entusiasme sitt til å engasjere de mange twistende engelskmennene som hadde spandert en hundrings for en retrokveld fra himmelen.

Helene A. Aasen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.