Cypress Thrill – Trist samarbeidssamler

Cypress Thrill – Trist samarbeidssamler

Cypress Hill-gutta DJ Muggs, Sen Dog og B-Real har utvilsomt fått til mye i løpet av sin karriere. Noen fine plater, dedikerte fans og et rykte som habilt liveband, er blant tingene de har kunnet glede seg over. Nå ser det i imidlertid ut til at tiden har gått fra gruppen. I alle fall ga sisteplaten Till Death Do Us Apart ytterligere bevis for dette.

Kanskje det er trøst å spore på denne Cypress Thrill-samleren da? En samleplate som viser frem låter som de forutnevnte medlemme har laget sammen med andre grupper og artister. Flere av bidragene skal dessuten være ekstremt vanskelig å finne noe annet sted enn nettopp her på denne skiva. Av samarbeidskameratene finner vi blant annet Everlast, Kottonmouth Kings, The Paracyde og Eric Bobo. Noe som i og for seg skulle kunne love godt nok.

Men det som kunne vært gullkorn samlet på et brett, ender derimot med å være akkurat lite intetsigende og uinteressant som de siste studioplatene fra Cypress Hill. Rett og slett fordi brorparten av bidragene er uforskammet dårlige. Og det er fortsatt de stadige fremstøtene mot hybriden hardrock- og hip hop som slår feil. Med et akkurat så grusomt og vemmelig lydbilde som vi kunne frykte.

Sen Dog forlot gruppen på midten av nittitallet for å jobbe sammen med sitt hardrockprosjekt SX-10. Som følgelig også er å finne representert på denne platen. En avgjørelse utgjør selve kronbeviset på at utstrakt bruk marihuana ikke nødvendigvis er forenlig med kreativitet og klarsynthet. At han senere kom tilbake til gruppen, bare for å overføre sine hardrockulumskheter dit, understreker bare hvor på trynet denne gjengen har vært de siste årene.

Låtene som forhindrer dette fra å være en den mørkeste skamplett er de rendyrkede raplåtene som dukker opp av og til. Bidrag som ikke prøver å gjøre seg til mer spennende enn de faktisk er, og dermed er helt OK å høre på.

Men alt i alt er denne samlingen med samarbeidsprosjekter helt uten interesse for andre enn eventuelle ”die-hard” Cypress Hill-fans. Om det lenger finnes slike da?

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.