Ancestry In Progress – Forfriskende sommermedisin

Ancestry In Progress – Forfriskende sommermedisin

For hva kan vi vel egentlig gjøre med været? Vi er bare nødt til å finne en måte å hanskes med drittværet på så sommeren ikke bare blir en trist erfaring. Men det er ikke alltid like greit å holde humøret oppe, og noen ganger trenger man en hjelpende hånd utenfra for å klare det.

Her kommer gruppen Zap Mama inn i bildet. For gjennom den nye studioplaten Ancestry In Progress gir de sine lyttere en god og lang musikalsk gruppeklem. Av sorten som gjør at du kjenne hvordan frysningene kryper oppover ryggen og eksploderer i ukontrollerbare gledesutbrudd for hvert nye spor som sprer åpenbarer gjennom CD-spilleren.

Musikken til Zap Mama er verken komplisert eller trassig. Den er løssluppen og ekte, slik bare musikk fra lekne og sultne musikere kan låte. Fri for flinkisfakter, men destormer fullproppet med gode vibber og kreativ klarsynthet. Det gjør selvfølgelig ikke noe at superhelter som ?uestlove, fra albumaktuelle The Roots, Talib Kweili og Common hjelper ut på bidraget Yelling Away heller.

Organisk R&B blir nesten ikke bedre enn det materialet som blir presentert på denne platen. Kvalitetsventilen som bekrefter dette er sjangerdronningen selv – Erykah Badu. Hun gjør som vanlig en blendende solid figur i Bandy Bandy, som seiler opp som et lekkert høydepunkt blant mange flotte stunder på dette albumet.

Friskt og tilbakelent er kvaliteter som ikke alltid opptrer sammen. Men på Ancestry In Progress er det flust av begge deler. Har man et snev av sommerdepresjoner kan det være en ide å ta en lytt til denne skiva. Nettopp fordi sannsynligheten for å bli kurert for den slags er god ved å gjøre nettopp dét…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.