1982 er nå!

1982 er nå!

Roxy Music. Japan. The Jam. Blondie. ABBA. Disse gruppene har alle satt dype spor etter seg i musikkhistorien og alle ga seg (i alle fall opprinnelig) i det herrens år 1982. Hver torsdag fremover vil Internasjonalen i samarbeid med Panorama presentere konseptet 2004=1982 for å se nærmere på epoken.

Gjennom høstens torsdagkvelder vil altså de ikke helt utydelige musikalske linjene mellom disse to epokene trekkes. Og her vil det avsløres hvordan mange av dagens artister har latt seg inspirere mens de stjeler med æren i behold fra perioden. Og videre hvordan noen av datidens artister klarte å dukke unna pastellfarget tullepop og lagde bra ny, bra musikk.

Navn som Scissor Sisters, The Rapture, Electric Sixx, The Pink Grease, The Faint, Interpol, og ikke minst, norske Surferosa har alle en musikalsk forankring i sine uttrykk som har sine røtter i denne perioden. Blant datidens navn som inspirerte en hel generasjon finnes blant annet Deutsch Amerikanische Freundschaft (DAF), Afrika Bambaataa & The Soul Sonic Force, The Clash, Kraftwerk, Soft Cell, The Specials / The Fun Boy Three, The Jam, The Human League, Talking Heads, New Order, The Cure, Japan og Grandmaster Flash & The Furious Five. Selvsagt var det mye mer i omløp i og rundt 1982, både hva stil- og sjanger angår. Alle de overnevnte er uansett blant de mange referansepunktene som det nye klubbkonseptet kommer tilbake til torsdagene fremover.

Redaktøren bak pulten
Rytteren bak spakene er vår egen «cæsar»; Paul A. Nordal, også kjent for oslopublikummet som DJ Barry Blakk. Han har nok plater til å kunne starte en middels stor bruktsjappe, så mulighetene for å få med seg en og annen obskuritet, såvel som gamle travere, er garantert. Utover høsten kan det også hende det vil bli kalt inn kyndige gjesteplatesnurrere.


Tid: Kl. 22.00, hver torsdag fra 12. august 2004
Sted: Internasjonalen, Youngstorget 2, 0181 Oslo

For ytterligere informasjon, kan arrangørene kontaktes på e-post:

Paul A. Nordal, Panorama: (paul@panorama.no)
Per Nordahl, Internasjonalen: (noperhere@yahoo.com)

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.