Ny musikklubb i Bergen

Ny musikklubb i Bergen

Lokalene til Den Stundesløse har en kapasitet på litt over tre hundre personer, og bør kunne være et reelt alternativ til de mer etablerte rockklubbene i byen. Med en bred musikkprofil som omfatter alt fra pop og rock via country til jazz og eksperiemntell elektronika, bør musikkinteresserte konsertgjengere i byen omfavne det nye tilbudet som et nytt tilskudd til det allerede blomstrende musikktibudet i Bergen. Foruten musikk vil klubben også åpne for andre kunst- og kulturaktiviteter.

For sin egen del
HP Gundersen har spilt en viktig rolle i kulissene bak bergensartister som Sondre Lerche, Julian Berntzen, Sgt. Petter og bandet Real Ones (bildet t.v.), og startet for noen år tilbake plateselskapet New Records sammen med sin makker og ”sensible twin”, Kato Ådland. Til daglig holder de til i Industrihuset på Møhlenpris, som også huser lokalene til Gjøa Studio, hvor mer eller mindre alt som kan krype og gå av bergensmusikere har vært innom gjennom de i løpet av de siste årene. Gundersen var i sin tid også med å starte stadig populære Café Opera på midten av åttitallet, og hevder at Club Kamelon etableres av samme grunn; for å lage et sted for sin egen del. I dette tilfellet fordi Bergen mangler et sted som favner et bredt kunst- og kulturuttrykk.

– Den store inspirasjonsskilden, som vi selvfølgelig ikke vil komme i nærheten av, er den legendariske klubben Club 7. Men det jo forskjell på å være Beatles- inspirert og å være Beatles, sier HP om tanken bak utestedet.

Lovende åpningsprogram
Normalt vil Club Kamelon arrangere tre-fire konserter og et klubbkonsept i helgene på Den Stundesløse hver uke, mens det gjennom åpningsuken blir konserter nesten hver eneste kveld. Programmet for den første uken ser slik ut:

fredag 3. september: Real Ones
lørdag 4. september: Datarock
tirsdag 7. september: Kaptein Kaliber
onsdag 8. september: Espen Thoresen Hværsaagod med T For Texas
torsdag 9. september: Kniv & Taffel Swingjazz Orkester
fredag 10. september: Th’ Legendary Shack*Shakers
lørdag 11. september: Emmerhoff And The Melancholy Babies

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.