Civilize The Brutes – Uspennende indie fra Trondheim

Civilize The Brutes – Uspennende indie fra Trondheim

Hvorvidt målet for The Kulta Beats er å få et gjennombrudd på landsbasis, eller å drive med det de liker og få gitt ut en plate eller to, vites ikke. Det første alternativet greier de imidlertid ikke med denne utgivelsen. Bandet sitter utvilsomt på et visst talent, og medlemmene er dyktige musikere og låtskrivere, men det er noe som mangler.

Problemet er delvis at Civilize The Brutes fremstår som et slags venstrehåndsarbeid, eller noe som ikke besitter den energien eller ustrålingen som skal til for å fange oppmerksomheten hos lytteren. I vår ”idol-alder”, et stadig trangere marked med flust av eksepsjonelle talenter, skal det noe til å slå seg frem og interessere en kritisk lytter eller en platedirektør. The Kulta Beats har en del å gå på i så måte.

Det hjelper heller ikke at vokalist Jørgen Brennvall har en engelsk aksent som nok skal frembringe britpop-vibber, men dessverre tidvis minner om Baldrick fra Blackadder. Det er i det hele tatt dette britpop/indie preget som trekker ned inntrykket fra Civilize The Brutes, det virker som om bandet prøver litt for hardt på å være noe de ikke er. Særlig This Crowd Is Not A Nation, utmerker i den retningen.

Det hele fremstår som noe ufokusert og dessverre nokså uinteressant. Det er ikke så dårlig, det er bare ikke spennende nok. Hvis The Kulta Beats skal greie å overbevise må de gjøre bedre enn dette. Den stilen de har lagt seg på med Civilize The Brutes finnes det for mange andre band som behersker bedre til at dette belønner lytteren rikt nok.

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.