Sjefene fra Seattle

Sjefene fra Seattle

(Feelgood, Halden – lørdag 20. november 2004)
Foto: Stig Buckholm (stig.buckholm@sentrummusikk.no) (live) og
Reggie Ige (promo)

Fotograf: Stig Buckholm Konsertkvelden startet lovende med det norske supportbandet Brat Pack, som leverte herlig fuzzpop og varmet opp de ellers vinterfrosne tilhørerne. Etter en drøy halvtime var det duket for sjefene selv, Boss Martians som for tiden gjester Norge i forbindelse med sin pågående europaturne.

Europaturne
Bandet bar absolutt ikke preg av at dette var konsert nummer trettifem i rekken på kun litt over en måned. Frontfigur, vokalist og gitarist Evan Foster sparte nemlig ikke på kruttet og sparket like greit i gang showet med en rocka versjon av I Wanna Be Your Addiction, fra deres nyeste skive The Set-Up. Boss Martians formerlig oste av spilleglede, og det varte ikke lenge før denne energien smittet over på de som hadde valgt å ta turen til Feelgood denne kvelden..

Forholdsvis ukjente
Boss Martians er forholdsvis ukjente i Norge, men har høy stjerne i hjemlandets rockmiljø. De har spilt konserter sammen med legendariske navn som Iggy & The Stooges og The New York Dolls, og har siden oppstarten i 1995 gitt ut fem studioalbum til nå. I tillegg har de vært med på utallige tribute- og samleskiver. I de tidligere årene satset Boss Fotograf: Stig BuckholmMartians hardt på surf, og spilte surf til fingrene blødde. På de to siste fullengderne har musikken derimot fått en litt annen vri, og kan mer beskrives som en blanding av gamle garasjehelter som The Sonics og The Raiders, iblandet en del pop- og soulelementer som er fremført med skikkelig punkattitude.

Tekniske problemer
Mot slutten av konserten klarte en uheldig sjel på mystisk vis å lure en hel halvliter vann over miksebordet, hvilket førte til et par kortslutninger på blant annet vokalen.

Fotograf: Stig BuckholmMusikerne ble tatt litt på senga, men hentet seg kjapt inn igjen og improviserte i flere minutter til stor glede for fansen. Fosters glimerende gitarspill var en sann glede å høre på, og Boss Martians kom til slutt fra episoden med æren i behold, absolutt.

Nye sanger
I løpet av de nitti minuttene konserten varte fremførte Boss Martians både godt og gammelt materiale, i tillegg til et par helt nye sanger som for eksempel I’m Freezing My Fucking Balls Off Here In Norway – spesiallaget for anledningen.

Med sjarm og frekkhet klarte altså Boss Martians å forføre sitt publikum. Det er nok ikke en overdrivelse å påstå at konserten faktisk avverget et par slåsskamper denne lørdagskvelden.

Petter L. Solberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.