Monolove – Mer behagelig pop fra trekløveret

Monolove – Mer behagelig pop fra trekløveret

Ephemera har for lengst spilt seg inn i mange norske hjerter, ikke minst takket være fjorårets store hit Girls Keep Secrets In The Strangest Ways. Ingen av dem har noen grunn til å være skuffet over oppfølgeralbumet. For på Monolove serveres det skjør og vever popmusikk slik vi kjenner den igjen fra tidligere utgivelser.

Også denne gangen er det stemmene til Inger Lise Størksen, Jannicke Larsen og Christine Sandtorv som bærer platen. Vokalene deres er harmoniske og virker på denne platen enda mer avslappet og uanstrengt enn tidligere. Den behagelige – ofte trestemte – vokalen byr også på behagelige tekster, der mer eller mindre kompliserte budskap blir elegant fortalt og formidlet.

Monolove er jevnt over en god plate uten kjedelige innslag som fristes til å hoppe over. Men det bør kanskje samtidig nevnes at albumet også er uten de helt store høydepunktene. Men de små er det mange av, og blant dem bør City Lights og singelen On The Surface nevnes. Førstnevnte er en meget behagelig låt med drømmende musikk kombinert med et vakkert refreng. På singelen tråkkes det litt mer til – uten at det nødvendigvis betyr så fryktelig så mye så lenge det er Ephemera vi snakker om.

Med Monolove har trekløveret utviklet musikken og lydbildet sitt videre siden fjorårets album Air. Blant annet har de benyttet seg av strykere på enkelte bidrag, hvilket fungerer bra. Ingen av de små nye grepene utgjør for øvrig noe stilbrudd med det vi kjenner fra før. Jentene pakker fortsatt det meste inn i myk bomull sammen med produsentmakker Yngve Leidulf Sætre .

Oppsummert er ikke Monolove en enkel eller glatt popplate som er lett å gå lei etter første gjennomlytting. For her er den enkle popmusikken gjort så spennende at ønsket om å høre høre mer melder seg kjapt etter at de tretten sporene ebber ut…

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.