Loud Secret – Bedre enn navnet

Loud Secret – Bedre enn navnet

Den norske indiepunk-scenen begynner etter hvert å bli riktig så interessant. Siste tilvekst kommer fra hovedstaden vår, og er et fem mann stort orkester som går under navnet Sheep. De er nå er ute med sin første EP, Loud Secret , som være lov å si at er et hyggelig møte.

Sheep spiller indiepunk med trekk både fra hardcore, amerikansk punk og britisk postpunk. Oppskriften er med andre ord alt annet enn enkle akkorder og umiddelbare refreng. Sheep prøver med uttrykket sitt å utfordre og de fire låtene som serveres her er nokså varierte, men med en felles nevner i eksplosiv kraft.

Det åpner aggressivt med Backdoor Beauty, som også er den låten er på den låten der hardcoreinspirasjonen kommer best fram. Låten har et deilig trykk og setter standarden for bandets lydbilde. Tittelsporet viser et noe mer postpunk inspirert band, og parallellene kan trekkes mot Gang Of Four og lignende. EPens kanskje beste spor!

De siste to låtene holder ikke helt samme kvalitet, ettersom det blir noe stakkato og med det ikke like fengende som i åpningen. Men de viser alikevell et band som tør å utfolde seg. Det er fritt og det er drivende. Det er punk å danse til!

Men Sheep blir alt i alt lillebroren til de beste guttene i klassen. Og har et stykke igjen til produktet høy kvalitet holder jevnt over. Men på sitt beste er det likefullt drivende god punk som det med tiden trolig vil bli vanskelig å avskrive.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.